Kategori: Erëza Gourmet nga Kosova

Çfarë janë erëzat?

Në çdo kohë që njerëzit jetojnë dhe ushqehen në botë, padyshim që me ushqimin e tyre kanë ngrënë edhe bimë ose pjesë bimësh të ndryshme që kishin një shije specifike dhe i jepnin ushqimit të zakonshëm një shije tjetër dhe që sot ne të gjithë i quajmë “erëza”. Ato përbëhen nga pjesë të bimëve si gjethet, lulet, lëvorja, frutat ose rrënjët. Erëzat mund të përpunohen të freskëta, të thata ose të ngrira. Për shkak të shijes së tyre aromatike ato përdoren si përbërës në gatime dhe pije të ndryshme. Por erëzat përdoren edhe për të konservuar për një kohë të gjatë ushqimet. Arsyet e kënaqësisë që këto bimë ne na dhurojnë janë që, bimët dhe erëzat janë konsideruar gjithmonë si ushqim, si dhe për të ndryshuar apo përmirësuar shijen e ushqimit tonë. Por ato janë përdorur edhe për shkak të vetive të tyre që ndikojnë direkt në shëndetin tonë pasi ato kanë gjithashtu edhe një efekt shërues. Askush nuk mund të bëjë pra pa ato në ditët e sotme. Shafrani ose vanilja (së shpejti edhe ato në sortimentin e GENUINE) janë per shëmbull sot ndër erëzat më të shtrenjta në botë, të cilat zëvendësuan "kushërin" e tyre piperin, erzë kjo e fundit, e cila në kohët e lashta peshohej edhe me flori, për vlerën e saj aromatike të çmuar.  Pra në sortimentin e erzave tek Genuine do të gjeni erzat e juaja të preferuara. 

Çfarë i bën të veçanta erëzat Gourmet të Genuine? 

Bota e erëzave ka ngjyra të mrekullueshmer dhe shije fantastike. Sa më shumë të gatuani dhe të provoni erëza të ndryshme, aq më shumë do të merrni ndjenjën e duhur për cilësinë e tyre. Aroma e tyre, shija e tyre përcaktojnë se si krijimet e juaja mund të shijojnë më mirë. Me erëzat Gourmet tek Genuine, nuk keni nevojë të bëni shumë përpjekje për të kuptuar se keni të bëni me erëza shumë të veçanta mesdhetare.

Binduni vet! Provoni erëzat ekskluzive Gourmet tek GENUINE online për të mahnitur familjen, miqtë, shokët me gatimet e juaja kreative të rafinuara me ato!

10 prodhim
 • Erzë Sherebelë 40g
  SALBEI GEWÜRZ, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 9.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Hudhër e egër (qepa e ariut) 40g
  Bärlauch, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 6.50
  Çmim special
  SFr. 6.50
  Çmimi normal
  SFr. 8.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Rozmarinë 40g
  ROSMARIN GEWÜRZ, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 6.50
  Çmim special
  SFr. 6.50
  Çmimi normal
  SFr. 8.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Melisë 40g
  ZITRONENMELISSE GEWÜRZ, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 6.60
  Çmim special
  SFr. 6.60
  Çmimi normal
  SFr. 9.65
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Dëllinjë e zezë 40g
  Çmimi normal
  SFr. 7.90
  Çmim special
  SFr. 7.90
  Çmimi normal
  SFr. 9.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Trumzë 40g
  SAND THYMIAN, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 7.60
  Çmim special
  SFr. 7.60
  Çmimi normal
  SFr. 9.80
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Borzilok i kuq 40g
  ROTES BASILIKUM GEWÜRZ, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 9.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Mentë 40g
  PFEFFERMINZE GEWÜRZ, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 6.50
  Çmim special
  SFr. 6.50
  Çmimi normal
  SFr. 9.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Rigon 40g
  OREGANO GEWÜRZ, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 9.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Erzë Borzilok 40g
  Basilikum, Gewürze Pratteln
  Çmimi normal
  SFr. 6.50
  Çmim special
  SFr. 6.50
  Çmimi normal
  SFr. 8.50
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar