Kategori: Çajra bimor të egër nga Kosova

Mirë se vini në botën e çajit të GENUINE! 

Të apasjonuarit pas çajit do të gjejnë tek Genuine by Skuqi çajra  ekskluzivë bimor - çajra te cilësisë më të mirë dhe të përzgjedhur - nga koleksioni i bimëve medicinale të egra të mbledhura në Alpet Shqiptare (Bjeshkët e Berishës, Bjeshkët e Sharrit, Bjeshkët e Rugovës, Bjeshkët e Nemuna, Jezercë, Budakovë, Mushtisht) Kosovë.                                                               

Çfarë janë çajra të egër?
Cilësi shumë e lartë çajrash nga Kosova! Çajra të mrekullueshëm të hapur, nga bimë vëndase të egra. Ajo që shumë konsumatorët në Svicër akoma nuk e dinë është, që Kosova është shumë e pasur me bimë të egra medicinale. Të njohura janë mbi 200 lloje bimësh medicinale, 95% e të cilave rriten të egra në zona që kanë qenë pothuajse të paprekura për dekada. Vjelja e bimëve të egra medicinale në male është punë shumë e vështirë dhe kërkon shumë njohuri.

Prodhuesi i bimëve medicinale Agro Shqiponja in Malishevë (Kosove) prej 11 vitesh i përkushtohet mbledhjes së bimëve medicinale të egra në Alpet Shqiptare si lule e gjethe murrizi, gjethe mjedre, gjethe boronice, lule shtogu, lule barpezmi, lule shqerre, lule aguliqe, etc. Bimët e egra janë të ekspozuara ndaj një klime të ftohtë mbi 1000 m të rrethuara nga male të larta, gjë që ngadalëson rritjen e tyre, por rrit përmbajtjen e shumë komponentëve. Bimët malore rriten në një peizazh të lartë malor idilik dhe në një florë të pasur alpine me rrezet e diellit direkte dhe me shumë burime uji të freskët dhe të pastër në atë zonë, kështu që i bëjne ato që të marrin një shije dhe aromë krejt të veçantë. Të tëra proceset e prodhimit të çajrave bëhen me dorë për të siguruar cilësinë më të lartë të mundshme të çajrave. 

Cilat pjesë te bimës janë ushqyese?
Kryesisht në kuzhinat e tona ne të gjithë përdorim, bimët në tërësinë e tyre, pra çdo pjesë e bimëve lulet, gjethet, frutat, kërcellet, sythat, farat, rrënjët apo lëvoret. Çdo bimë medicinale përbëhet nga një mozaik përbërësish aktivë natyralë. Ato përmbajnë shumë vitamina, minerale, antioksidantë dhe shumë përbërës të tjerë themelor për shëndetin tonë. Secila bimë ka një efekt specifik pozitiv në trupin tonë. Ato rafinojnë dhe zbukurojnë çdo pjatë, aromatizojnë pije të ndryshme ndër të tjera edhe çajrat. 
 
Efekti i çajrave bimor të egër
Të pishë mjaftueshëm çdo ditë është shumë e lehtë dhe e shijshme falë çajrave bimor malorë. Çajrat bimorë të egër janë pa kafeinë dhe tanine. Ju gjithashtu mund ta realizoni edhe çajra të freskët shumë kollaj me ndihmën e disa kubetave akulli. Dhe sytë tanë pinë gjithashtu - ata shijojnë ngjyrën natyrale të çajrave bimorë të egër, qoftë ajo ngjyrë floriri e ndezur, apo ngjyrë kafe e hapur ose e errët apo qoftë ngjyrë jeshile e hapur apo e errët qetësuese. Tek Genuine çdo klient do të gjej një përzgjedhje të gjërë çajrash bimor të egër sipas shijes së tij/saj të preferuar. 
 
ORIGJINALITETI

Të gjithë çajrat e bimëve të egra tek Genuine janë 100% të mbledhura në Alpet Shqiptare dhe të përpunurara direkt nga manufaktura familjare e çajrave në Malishevë, Kosovë.

Ndjejeni fuqinë e natyrës së Kosovës!

13 prodhim
 • Çaj Bimor Gjethe dhe Lule Murrizi të egër 60g
  Weissdorn Bergkräutertee / Wilde Weissdornblätter mit Blüten, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Gjethe Dredhëze të egra 60g
  Walderdbeerblätter Bergkräutertee / Wilde Walderdbeerblätter, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Lule Balsami të egra 60 g
  Johanniskraut Bergkräutertee / Wildes Johanniskraut, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.60
  Çmim special
  SFr. 7.60
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor natyral Gjethe Mjedre të egra
  Himbeerblätter Bergkräutertee / Wilde Himbeerblätter, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Lule Bliri të egër
  Winterlinde Bergkräutertee / Wilde Winterlinde, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.60
  Çmim special
  SFr. 7.60
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Lule Barpezmi e egër
  Schafgarbenblüten Bergkräutertee / Wilde Schafgarbenblüten, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.00
  Çmim special
  SFr. 7.00
  Çmimi normal
  SFr. 11.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Lule Shtogu të egër
  Holunderblüten Bergkräutertee / Wilde Holunderblüten, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Gjethe Boronice të egër
  Heidelbeerblätter Bergkräutertee / Wilde Heidelbeerblätter, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 8.10
  Çmim special
  SFr. 8.10
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Gjethe Manaferre të egër
  Brombeerblätter Bergkräutertee / Wilde Brombeerblätter, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 11.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Lule Shqerre të egra
  Gänseblümchen-Blüten Bergkräutertee / Wilde Gänseblümchen-Blüten, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.10
  Çmim special
  SFr. 7.10
  Çmimi normal
  SFr. 11.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Gjethe Alkemilë e zakonshme
  Frauenmantel Bergkräutertee / Wilder Frauenmantel, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Lule Aguliqe e egër
  Schlüsselblumen Bergkräutertee / Wilde Schlüsselblumen, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.50
  Çmim special
  SFr. 7.50
  Çmimi normal
  SFr. 12.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar
 • Çaj Bimor Gjethe Mani të egra
  Maulbeerblätter Bergkräutertee / Wilde Maulbeerblätter, Tee-Welt von Genuine, Tees, Teeliebhaber, Tee Onlineshop Pratteln, Exklusive natürliche Früchtetees
  Çmimi normal
  SFr. 7.10
  Çmim special
  SFr. 7.10
  Çmimi normal
  SFr. 11.95
  Çmim për copë
  pro 
  I mbaruar